Clean-Lined Sullivan Street Apartment by Slade Architecture

Aug 15th
The same wood continues into the bathroom, adding a bit of warmth back into the otherwise starkly contrasting white walls and charcoal tiles.

Welcome to our gallery that includes the attractive trendy Sullivan Street residence by Slade Architecture.

This duplex residence was fastidiously designed for a younger bachelor’s way of life. The minimalist, gentle and ethereal design is supposed to maximise the influence of sunshine within the area, because the residence has restricted home windows.

10 Picture Gallery: Clean-Lined Sullivan Street Apartment by Slade Architecture

The unique residence had terraces on each ranges, whereas home windows and inside partitions actually restricted the circulate of sunshine all through both flooring.

Eradicating many of the limitations in favor of an open-concept design made the residence really feel a lot bigger. Nonetheless, the designers saved the terraces as an important function.

The result’s a light-filled perch in SOHO, New York Metropolis. The house’s supplies are gentle and natural, designed to seize distribute gentle.

Aluminum, frosted glass, and sheer curtains all add to this impact.

Stone, wooden, and thicker draperies are utilized in deeper elements of the house, though the whole lot stays gentle, vibrant, and minimalist.

The clear traces and trendy really feel create a refined and stress-free residence.

There’s nothing like a clear, open area to calm the thoughts and refresh the physique after a protracted day of labor.

READ  27 Different Types of Dining Room Lighting Ideas

We hope you’ll take pleasure in this beautiful trendy duplex in New York!

Images by Tom Sibley

The straightforward lounge space has trendy black leather-based furnishings, a gasoline hearth, and modular wood espresso tables. Sheer curtains obscure the view from the skin however nonetheless enable loads of gentle in to the room.

A floating staircase results in the second flooring, maintaining the fashionable, minimalist circulate of the residence in thoughts. These stairs seem simply off of the kitchen space.

The view of the staircase from an higher degree reveals the change in texture and materials over the course of the staircase. The partitions are coated in a clear resin that displays gentle.

The kitchen space has loads of cupboard space and enormous home windows that look out over the town skyline. The combination of wooden and inorganic supplies retains the fashionable design from feeling too stark and sterile.

The nice and cozy shade and wealthy texture of the wood cabinetry retains the room from feeling too gentle, or the distinction from feeling too stark. The range consists of a ceramic cooktop that’s constructed into the counter tops.

READ  22 Different Types of Quilting Tools

Upstairs we are able to see a small library and workplace space that’s nicely lit by the huge home windows and sliding doorways that lead out to the terrace.

Transferring past the wood desk space we are able to see a stark trendy hallway with a glass balustrade maintaining residents from tumbling into the stairwell.

The master suite has an en suite toilet in layered charcoal coloured tiles, which create a soothing, but contrasting atmosphere.

The identical wooden continues into the toilet, including a bit of heat again into the in any other case starkly contrasting white partitions and charcoal tiles.

Placing G-Home by Lab 32 Architecten, Textured Verbi Apartment by Rover Constructing Firm, Refurbished Primrose Hill Flat by Amos Goldreich Architecture, Revolutionary Toy Home by Pascali Semerdjian Architects

This post topic: Decor & Design

Other Interesting Things About Decor & Design Photos